دوقلوی دیجیتال: تبلور انقلاب صنعتی چهارم در مدیریت زنجیره تأمین مواد غذایی (تحلیلی پویا)
الموضوعات : ICT
هاجر سلیمانی زاده
1
,
سید محمود زنجیرچی
2
,
حبیب زارع احمدآبادی
3
,
سیدحبیب الله میرغفوری
4
1 - دانشجوی دکترا مدیریت صنعتی (تولید و عملیات) دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزد، یزد، ایران
2 - دانشگاه یزد
3 - دانشگاه یزد
4 - گروه مدیریت صنعتی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد
الکلمات المفتاحية: زنجیره تأمین, صنعت چهارم, دوقلوی دیجیتال, پویایی سیستم, صنعت مواد غذایی, استقرار فناوری.,
ملخص المقالة :
امروزه زنجیره تأمین مواد غذایی با چالشهای مختلفی از جمله طولانی بودن مسیر در زنجیره مواد غذایی، پیچیدگی، عدم قطعیت و ضایعات مواد غذایی مواجه است. با ظهور فناوریهای پیشرفته، از جمله فناوری دوقلوی دیجیتال، میتوان به این چالشها پرداخت. هدف از این مطالعه بررسی روابط علت و معلولی بین عوامل مؤثر و نتایج استقرار دوقلوی دیجیتال در زنجیره تأمین مواد غذایی با استفاده از پویایی سیستم است. یک رویکرد توصیفی- علی با هدف کاربردیمحور، شامل بررسی میدانی بین کارشناسان، مدیران و متخصصان صنایع غذایی به کار گرفته شد. دادهها از منابع مختلف از جمله مصاحبه، گزارش، اسناد و پایگاههای داده جمعآوری شده است. از پویایی سیستم برای تجزیه و تحلیل روابط علت و معلولی استقرار و کاربرد دوقلوی دیجیتال در زنجیره تأمین مواد غذایی استفاده شد. سه سناریو برای ارائه راهکارهایی برای بهترین استفاده ممکن از فناوری دوقلو دیجیتال در صنایع غذایی مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها نشان داد افزایش میزان هزینه ارتقاء سرعت اینترنت و زیرساختهای فناوری و همچنین افزایش نرخ آموزش کارکنان از عوامل موثر در ایجاد دوقلوهای دیجیتال هستند. اما کیفیت استفاده از دوقلوهای دیجیتال در سالهای اولیه به دلیل عدم مهارت و دانش کارکنان و مقاومت آنها در پذیرش این فناوری مطلوب نیست. با آموزش کارکنان و استفاده از متخصصان در زمینه فناوری دوقلو دیجیتال، میتوان مقاومت کارکنان را کاهش داد و درک آنها از مزایای استفاده از این فناوری را افزایش داد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که پیادهسازی دوقلوهای دیجیتال میتواند کیفیت محصول را بهبود، تمایل مصرفکننده به خرید را افزایش و هزینه کل محصول را در بلندمدت کاهش دهد.