طراحي و تبيين مدل مديريت استراتژيک منابع انساني سبز در صنايع لبني (بر اساس تحليل تم)
محورهای موضوعی : مدیریت صنعتی
علیرضا میکائیلی
1
,
عباسعلی رستگار
2
,
داود ّفیض
3
,
حسین دامغانیان
4
1 - دانشگاه سمنان
2 - دانشگاه سمنان
3 - دانشگاه سمنان
4 - دانشگاه سمنان
کلید واژه: مديريت منابع انساني سبز صنايع لبني,
چکیده مقاله :
اين پژوهش به دنبال ارائه مدلي براي مديريت استراتژيک منابع انساني سبز در صنايع لبني ايران ميباشد. براي دستيابي به اين مدل از روش تحليل تم استفاده شد و محقق دادههاي موردنياز را از بررسي اسناد و مدارک مرتبط و همچنين مصاحبههاي نيمه ساختاريافته از خبرگان دانشگاهي در رشته مديريت منابع انساني، انجمن مديريت سبز و انجمن صنايع لبني تا اشباع نظري (به تعداد 15 نفر) که با توجه به مفهوم خبرگي و بهصورت هدفمند انتخابشده بودند، به دست آورده و پس از کدگذاري و شناسايي مقولهها، به ارائه مدل دستيافته است. همچنين جهت اعتبار سنجي مدل از معيارهاي حساسيت پژوهشگر، انسجام روششناسي، متناسب بودن نمونه، تکرار شدن يک يافته و استفاده از بازخورد مطلعين استفاده گرديد. نتايج نشان داد با محوريت پنج مقوله عوامل محيطي، فني، سازماني، فرهنگي و بازار ميتوان با بهبود استراتژيهاي جذب، نگهداري، بهسازي و توسعه منابع انساني و خروجي به مديريت منابع انساني سبز در صنايع لبني دستيافت.
Abstract: This study seeks to provide a model for strategic management of green human resources in the Iranian dairy industry. To achieve this model, the theme analysis method was used and the researcher obtained the required data from the review of related documents as well as semi-structured interviews with academic experts in the field of human resource management, green management association and dairy industry association to theoretical saturation (15 N) which were purposefully selected according to the concept of expertise, and after coding and identifying the categories, has obtained a model. Also, to validate the model, the criteria of researcher sensitivity, methodological coherence, sample appropriateness, repetition of a finding and the use of informed feedback were used. The results showed that with the focus on five categories of environmental, technical, organizational, cultural and market factors, green human resource management in the dairy industry can be achieved by improving strategies for attracting, retaining, improving and developing human resources and output.