دوقلوی دیجیتال: تبلور انقلاب صنعتی چهارم در مدیریت زنجیره تأمین مواد غذایی (تحلیلی پویا)
محورهای موضوعی : ICT
هاجر سلیمانی زاده
1
,
سید محمود زنجیرچی
2
,
حبیب زارع احمدآبادی
3
,
سیدحبیب الله میرغفوری
4
1 - دانشجوی دکترا مدیریت صنعتی (تولید و عملیات) دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزد، یزد، ایران
2 - دانشگاه یزد
3 - دانشگاه یزد
4 - گروه مدیریت صنعتی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد
کلید واژه: زنجیره تأمین, صنعت چهارم, دوقلوی دیجیتال, پویایی سیستم, صنعت مواد غذایی, استقرار فناوری.,
چکیده مقاله :
امروزه زنجیره تأمین مواد غذایی با چالشهای مختلفی از جمله طولانی بودن مسیر در زنجیره مواد غذایی، پیچیدگی، عدم قطعیت و ضایعات مواد غذایی مواجه است. با ظهور فناوریهای پیشرفته، از جمله فناوری دوقلوی دیجیتال، میتوان به این چالشها پرداخت. هدف از این مطالعه بررسی روابط علت و معلولی بین عوامل مؤثر و نتایج استقرار دوقلوی دیجیتال در زنجیره تأمین مواد غذایی با استفاده از پویایی سیستم است. یک رویکرد توصیفی- علی با هدف کاربردیمحور، شامل بررسی میدانی بین کارشناسان، مدیران و متخصصان صنایع غذایی به کار گرفته شد. دادهها از منابع مختلف از جمله مصاحبه، گزارش، اسناد و پایگاههای داده جمعآوری شده است. از پویایی سیستم برای تجزیه و تحلیل روابط علت و معلولی استقرار و کاربرد دوقلوی دیجیتال در زنجیره تأمین مواد غذایی استفاده شد. سه سناریو برای ارائه راهکارهایی برای بهترین استفاده ممکن از فناوری دوقلو دیجیتال در صنایع غذایی مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها نشان داد افزایش میزان هزینه ارتقاء سرعت اینترنت و زیرساختهای فناوری و همچنین افزایش نرخ آموزش کارکنان از عوامل موثر در ایجاد دوقلوهای دیجیتال هستند. اما کیفیت استفاده از دوقلوهای دیجیتال در سالهای اولیه به دلیل عدم مهارت و دانش کارکنان و مقاومت آنها در پذیرش این فناوری مطلوب نیست. با آموزش کارکنان و استفاده از متخصصان در زمینه فناوری دوقلو دیجیتال، میتوان مقاومت کارکنان را کاهش داد و درک آنها از مزایای استفاده از این فناوری را افزایش داد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که پیادهسازی دوقلوهای دیجیتال میتواند کیفیت محصول را بهبود، تمایل مصرفکننده به خرید را افزایش و هزینه کل محصول را در بلندمدت کاهش دهد.
Today, the food supply chain is facing various challenges, including long supply chains, complexity, uncertainty, and food waste. With the advent of advanced technologies such as digital twins, these challenges can be addressed. The aim of this study is to investigate the causal relationships between the influencing factors and the results of implementing digital twins in the food supply chain using system dynamics. A descriptive-causal approach with an application-oriented goal was employed, involving a field study among food industry experts, managers, and specialists. Data was collected from various sources such as interviews, reports, documents, and databases. System dynamics was used to analyze the causal relationships between the implementation and application of digital twins in the food supply chain. Three scenarios were considered to provide solutions for the best possible use of digital twin technology in the food industry. The findings showed that an increase in the cost of upgrading internet speed and technology infrastructure, as well as an increase in the training rate of employees, are factors that influence the creation of digital twins. However, the quality of using digital twins in the early years is not optimal due to the lack of skills and knowledge of employees and their resistance to accepting this technology. By training employees and using experts in the field of digital twin technology, employee resistance can be reduced and their understanding of the benefits of using this technology can be increased. In addition, the results showed that the implementation of digital twins can improve product quality, increase consumer willingness to purchase, and reduce the total cost of the product in the long term.