شناخت و تحلیل سازه های موثر بر کارآفرینی پایدار با رویکرد نوآوری مقرون به صرفه در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما
محورهای موضوعی : Promoting and developing entrepreneurial culture
1 - گروه توسعه کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، ایران
2 - دانشیار، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران.
کلید واژه: صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما, نوآوری مقرون به صرفه, کارآفرینی پایدار,
چکیده مقاله :
کارآفرینی پایدار تأثیر پیچیدگیهای ذاتی تولید همزمان ارزش اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی و همچنین در نظر گرفتن نیازهای نسلهای آینده ارائه می کند. نوآوری مقرون به صرفه به منابع محدود برای تولید کالا و خدمات و راه حلی نوآورانه است که محصولات کم هزینه و در عین حال باکیفیت را برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان کم درآمدی که در محیطی با محدودیت منابع زندگی می کنند ارائه می کند. این پژوهش به رابطه کارآفرینی پایدار و نوآوری مقرون به صرفه در صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما می پردازد. با استفاده از آمار و اطلاعات برای واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما که در سه زمینه بازاریابی، بسته بندی و فراوری محصولات خرما دراستان کرمان فعالیت دارند جمع آوری شده است. برای تحلیل نتایج تحقیق از نرم افزار SPSS و تحلیل ساختاری از نرم افزار آموس و نقش نوآوری مقرونبه صرفه در توسعه کارآفرینی پایدارصنایع تبدیلی و تکمیلی خرما مورد بررسی قرار گرفته است. براساس نتایج استخراج شده از این تحلیل، هرکدام از گزینه ها با توجه به مقدار ویژهای که دارند، در رتبه های خاصی قرار میگیرد. در نوآوری مقرون به صرفه عامل" زیست محیطی" 61/0 بیشترین تاثیر عامل"اجتماعی" با بار عاملی18/0کمترین و عامل "فراوری محصول خرما" با بار عاملی95/0 بیشترین تاثیر و بسته بندی با بارعاملی 74/0 کمترین تاثیر را در کارآفرینی پایدار در صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما دارد
Sustainable entrepreneurship presents the impact of the inherent complexities of simultaneously producing social, environmental and economic value, as well as considering the needs of future generations. Cost-effective innovation is an innovative solution to limited resources for the production of goods and services and low-cost products. while providing quality to meet the needs of low-income customers living in resource-constrained environments. This research deals with the relationship between sustainable entrepreneurship and cost-effective innovation in date processing and complementary industries. It has been collected using statistics and information for date processing and supplementary industries units that are active in three fields of marketing, packaging and processing of date products in Kerman province. To analyze the results of research using SPSS software and structural analysis using Amos software and the role of cost-effective innovation in the development of sustainable business processes in date processing and finishing industries has been investigated. In cost-effective innovation, "Environmental" factor has the highest effect of 0.61, "Social" factor with factor loads of 0.18 has the lowest effect, and "Date product processing" factor has the highest effect with factor load of 0.95 and packaging has the lowest effect with factor load of 0.74. in sustainable entrepreneurship in transformation and complementary industries